top of page

Interieur Tips: Voor vrolijkheid in je interieur

Bijgewerkt op: 29 apr. 2020Om deze bizarre tijd thuis goed door te komen geef ik graag wat tips voor een vrolijk interieur.


Uit de vele zelfhulpboeken weten we dat geluk van binnenuit komt. Toch kan onze omgeving wel een bron van geluk zijn en kan ik altijd erg blij worden van vrolijkheid in mijn interieur.


Bepaalde vormen en kleuren maken ons blijer dan andere. Zo worden we van cirkels en andere afgeronde vormen, uitwaaiende symmetrische lijnen en een overvloedig kleurenpallet erg gelukkig. Door deze vormen en kleuren toe te passen in je interieur voeg je veel vrolijkheid toe en elke keer als je ernaar kijkt, kun je een shot blijdschap voelen.


Voeg daarom vrolijkheid toe in je interieur, is mijn advies!

Ga opzoek naar wat jou vreugde brengt.


Kies je kleuren op basis van wat in de mode is, houd je rekening met wat andere mensen ervan zullen vinden? Of kies je een kleur die bij jou past?


Blijmakers voor je interieur


1 Kleuren en Licht

Van helderen kleuren en veel lichtinval is aangetoond dat ze een sterk verband hebben met positieve gemoedstoestanden en emoties. Ze geven energie.

Breng felle, heldere en diepe kleuren (verzadigde kleuren) zoals neon en fluorescerende pigmenten op de muur of laat ze terugkomen in accessoires. Bijvoorbeeld met een muurschildering of felle kleuraccenten. De hoeveelheid hangt af van of er veel zonlicht naar binnen komt of dat het een kleine of grote ruimte is. Voeg warm wit licht toe in de woonkamer en helder wit licht in je werkkamer/kantoor.


2 Openheid en ruimte

Net als in de natuur houden we van open vlaktes. Natuurmotieven en -texturen hebben een positieve uitwerking op onze gezondheid. Haal de natuur in huis (zeker nu we onze tijd thuis doorbrengen) met planten, voorwerpen uit de natuur en natuurlijke stoffen. Zorg voor een opgeruimd huis. Creëer ruimte voor opvallende elementen, een grapje of eye-catcher waar je volop van kan genieten. Een opgeruimd huis brengt rust en ruimte in je hoofd.


3 Harmonie

Een harmonische ruimte straalt rust en luxe uit. Orde, symmetrie, patronen, balans, vloeiende materialen en ritme brengen harmonie. Plaats soortgelijke voorwerpen bij elkaar, creëer of accentueer symmetrische lijnen, stem kleuren op elkaar af om ruimtes te verbinden.


4 Eye-catcher

In een licht, opgeruimd interieur waar kleuren op elkaar afgestemd zijn en orde en symmetrie heerst is het heerlijk om een ‘grapje’ of eye-catcher toe te voegen. Een mooi schilderij of foto aan de muur. Een bos gekleurde bloemen. Accessoires in felle kleuren en opvallende prints zorgen voor een verrassingseffect. Je oog valt er steeds op en je kan er ‘uren’ naar kijken wat een positieve invloed heeft op ons geluksgevoel.


5 Feestelijke vormen

Rond, cirkels, bollen, golven en stippen zorgen voor een rustig en knus gevoel. Kies bij meubels, kleden en lampen voor rond en bol. Door opwaartse vormen en gebaren kijken we op een positieve manier naar de toekomst. Verf je plafond in lichte kleuren zodat de ruimte hoger lijkt. En voeg glans toe met gouden of zilveren accenten voor een feestelijk effect.
99 weergaven0 opmerkingen
bottom of page